Het belang van een Singapore telefoonnummer voor ondernemers

Het belang van een Singapore telefoonnummer voor ondernemers

Wanneer men denkt aan zakendoen in Azië, springt Singapore vaak naar voren als een van de meest aantrekkelijke en dynamische markten. Achter deze reputatie gaat een complex netwerk van systemen en diensten schuil, en een daarvan is het telefoonsysteem van Singapore. Voor ondernemers die de Singapore markt willen betreden, is het hebben van een lokaal Singapore telefoonnummer een kleine maar cruciale stap.

connectiviteit op wereldniveau

Singapore staat bekend om zijn geavanceerde technologische infrastructuur. Het telefoonsysteem is daarop geen uitzondering. Met een lokaal telefoonnummer in Singapore krijgt men toegang tot een netwerk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, snelheid en efficiëntie. Daarnaast verbindt het lokale en internationale gesprekken moeiteloos, wat essentieel is voor bedrijven die in meerdere landen actief zijn.

lokale aanwezigheid en geloofwaardigheid

Hoewel de wereld steeds digitaler wordt, blijft persoonlijk contact van onschatbare waarde in de zakenwereld. Door een lokaal telefoonnummer in Singapore te hebben, laat je zien dat het bedrijf toegewijd is aan de lokale markt. Het wekt vertrouwen bij lokale klanten en partners en versterkt de geloofwaardigheid van het bedrijf.

flexibiliteit in bedrijfsvoering

Voor moderne bedrijven is flexibiliteit cruciaal. Met een Singapore telefoonnummer kan men gebruik maken van geavanceerde functies zoals doorschakelen, voicemail en meer. Zo kan men ervoor zorgen dat geen enkel belangrijk gesprek wordt gemist, ongeacht waar men zich bevindt.

kostenbesparende voordelen

Het gebruik van een lokaal telefoonnummer kan op de lange termijn kostenbesparend zijn. Internationale gesprekken kunnen duur zijn, vooral voor bedrijven die regelmatig contact moeten hebben met klanten of partners overzee. Door een lokaal nummer te gebruiken, kunnen deze kosten aanzienlijk worden verminderd.

conclusie

Voor ondernemers die de Singapore markt willen betreden, is het hebben van een lokaal telefoonnummer meer dan alleen een reeks cijfers. Het is een strategische zet die connectiviteit, geloofwaardigheid, flexibiliteit en kostenbesparing biedt. In de competitieve wereld van vandaag kan zo’n simpel detail het verschil maken tussen succes en gemiste kansen.


Bestellingen uit China worden duurder

Wellicht heb je er al iets over gehoord of gelezen, maar weet je nog niet hoe het precies zit. Het kan ook zijn dat je dit nieuws nog helemaal niet hebt meegekregen. In beide gevallen hebben we de oplossing voor je. In dit artikel zullen we uit de doeken doen welke regels er gaan veranderen die ervoor zorgen dat bestellingen uit China en andere landen buiten de EU duurder worden. 

BTW

Tot nu toe was het zo dat bestellingen onder de 22 euro vrijgesteld waren van btw. Dit verandert per1 juli 2021. Vanaf deze datum kan de btw direct bij de webshop in rekening worden gebracht, maar kan ook worden berekend bij invoer in Nederland.

Afhandelingkosten

De huidige situatie is dat veel pakjes die het land inkomen niet gecontroleerd worden. Er worden dan geen extra kosten meer bij de besteller in rekening gebracht. Dit gaat echter veranderen. Vanaf 1 juli zullen alle pakjes gecontroleerd worden en moeten de bestellers hier btw en afhandelingskosten over betalen. Deze bedragen in Nederland vanaf deze datum rond de 14 euro voor bestellingen onder de 150 euro. Voor bestellingen daarboven zijn de inklaringskosten 32 euro. 

Leestip: AliExpress Review – Lees ÉÉRST onze ervaringen met Ali Express Nederland!

Warehousing

Een manier die Chinese webshops hebben bedacht om onder bepaalde kosten uit te komen is het principe van warehousing. Door een depot in Europa te hebben en de producten van daaruit te verzenden hoeven ze geen kosten te betalen voor het invoeren en vermijden ze douanekosten.

Het kan zijn dat de kosten voor een product wat hoger zijn dan wanneer je ze direct in China bestelt. Doordat je geen extra kosten hoeft te betalen kun je echter toch goedkoper uit zijn door ze via dit warehousing-systeem te bestellen. 

IOSS

Een andere oplossing voor het beperken van de kosten door de nieuwe regels is IOSS. Dit staat voor Import One Stop Shop. Het is een Europees initiatief voor webshops van buiten de EU. 

Webshops die zich hierbij hebben aangesloten brengen zelf de btw in rekening en dragen deze af aan de belastingdienst. Er is dus geen sprake meer van onvoorziene kosten.

Uitgelicht:  Shein Betrouwbaar? | Lees hier ÉÉRST onze ervaringen! | Eerlijke recensies Shein Nederland

Conclusie

Bestellingen uit China en andere landen buiten de EU worden dus door de nieuwe regels duurder. Je kunt deze kosten echter binnen de perken houden door je spullen te bestellen bij een webshop die zich heeft aangesloten bij IOSS of die een depot in Europa hebben. Het loont hierbij om de totale kosten via de verschillende opties met elkaar te vergelijken. 

Tips voor de echte AliExpress junkies!

AliExpress, ook wel bekend als ome Ali, is een walhalla voor alle gierige Nederlanders. U kunt op deze website bijna alles wat u ooit had willen hebben, vinden voor een spotprijsje. Als u dat nog niet over de streep haalt om eens een kijkje te gaan nemen… Iets bestellen op Ali is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk, maar als u een klein budget heeft en u echt iets nodig heeft, dan valt u er vaak toch voor. Voor alle mensen die graag iets bestellen bij ome Ali is er nu deze blog. Tips voor waar u de volgende bestelling rekening mee kunt houden!

Zelfs een mobiele app

Voor iedereen die liever op zijn of haar smartphone door de catalogus van Ali scrolt, is er goed nieuws: er is zelfs een app van Aliexpress! Zo kunt u waar u ook gaat of staat altijd even een nieuw telefoonhoesje of een paar leuke oorbellen voor 10 cent bestellen. Geen computer meer nodig! 

Let op de verzendkosten

Omdat alles van Aliexpress helemaal uit het verre China moet komen, kunnen de verzendkosten af en toe flink oplopen. Het kan soms zelfs zo zijn dat de verzendkosten duurder zijn dan het product zelf. Gelukkig is hier een trucje voor: u kunt bij het zoeken naar producten al meteen filteren op producten die geen verzendkosten hebben. Zo komt u niet voor dure verrassingen te staan! 

Check altijd even de recensies

Onder elk product dat op AliExpress staat, is vaak een recensie te vinden van mensen die het product eerder al besteld hebben. Het is slim om hier altijd even naar te kijken, zodat u wat meer weet over of het product daadwerkelijk geleverd is en in welke staat dit was. Met kleding is het ook altijd even handig om te weten hoe groot een kledingstuk uiteindelijk uitviel qua maat. Zo kunt u uw bestelling hierop aanpassen! 

Zet een webshop op met producten of diensten uit Azië

Wilt u meer weten over het opzetten van een internetbedrijf of webshop en wilt u specifiek producten of diensten uit Azië laten overkomen? Op Asiahouse.nl vindt u meer informatie over het starten van een dergelijke ‘handelsrelatie’. U kunt bijvoorbeeld, in het geval u een webshop opzet, webteksten laten schrijven door goede tekstschrijvers en uitbesteden (aan De Contentbank) of u neemt zelf het initiatief om goede webteksten voor diverse producten of diensten te schrijven. Asiahouse.nl helpt u een handje op weg naar het opzetten van een eigen webshop met webteksten. Of het nu om producten of diensten uit China of Japan gaat; Asiahouse geeft antwoord op bepaalde vragen als u hier een begin mee wilt gaan maken.

Bedien u van hulpmiddelen bij het opzetten van uw webshop

Op Asiahouse.nl leest u meer over ondernemingen die in het verleden al met succes zijn opgezet. Het is natuurlijk voor de hand liggend dat een dergelijke onderneming meer succes zal boeken als u zich hierbij van de juiste tools zoals Copyscape en Google Analytics bedient. Des te meer waarheidsgetrouwe en originele (product)informatie u kunt leveren des te groter de kans is dat u klanten kunt werven en aan uw webshop kunt binden. Als u waar kunt maken wat u pretendeert, zoals de levertijd en staat van de producten en diensten, dan voorkomt u hiermee een hoop gerotzooi. Wilt u een naam vestigen dan doet u er goed aan om alle banden en netwerken die u inzet te controleren zodat u weet dat u van ze op aan kunt en geen problemen ervaart in de levering van bepaalde producten.

Hoe zet u een succesvolle webshop op?

Wilt u een succesvolle webshop initiëren dan doet u er goed aan om een marketingstrategie te ontwikkelen die verschillende facetten van uw webshop optimaliseert. Van de webteksten tot en met de lay-out van uw webshop; allerlei aspecten van uw webshop kunnen voor potentiële klanten als doorslaggevend werken. Misschien wilt u productinformatie in meerdere talen weergeven om uw bestand, publiek en klantenkring uit te breiden of te vergroten? Of wilt u uw webshop een bepaald thema qua lay-out en gebruiksvriendelijkheid geven zodat deze comfort en efficiency in de hand werkt? Er zijn allerlei kunstgrepen mogelijk om uw business te verbeteren. Speel het slim en wie weet groeit uw webshop met, van origine, Aziatische producten uit tot een heuse onderneming.

Voor- en nadelen van dropshippen vanuit Azië

Dropshippen is een vorm van ondernemen waarbij producten na aankoop door de consument rechtstreeks vanaf een groothandelaar of fabrikant verscheept worden. De dropshipper is hierbij de tussenpersoon, die de bestelling ontvangt en doorstuurt naar de uiteindelijke leverancier.

Dropshippen wint sterk aan populariteit onder internetondernemers en met goede reden: het heeft tal van voordelen ten opzichte van affiliate marketing of het klassieke retailermodel. Tegelijkertijd zijn er ook enkele nadelen aan dropshippen, met name wanneer de leverancier zich op grote afstand bevindt. Omdat veel ondernemers dropshippen vanuit Azië, is dit voor velen een relevant probleem.

Waarom dropshipping voor velen voordelig is

Dropshippen is een vorm van verkopen waarbij er bijzonder weinig risico bestaat. Dit geldt ook voor het iets bekendere affiliate marketing, maar bij dropshippen ligt de marge bovendien vrij hoog. Waar men bij affiliate marketing enkel een order doorstuurt naar een leverancier en nooit zelf een product beheert, is dit bij dropshipping wel zo (op papier).

Dropshippen: retailer, maar dan anders

Bij dropshipping is de dropshipper juridisch gezien de retailer. Het verschil met een klassieke webwinkel is dat iemand die dropshipt zelf geen voorraad heeft en de producten zelfs nooit in handen heeft.

Doet een consument een aankoop bij de dropshipper, dan bestelt de dropshipper het product vervolgens bij de leverancier. Anders dan een affiliate marketeer, die simpelweg een percentage van de verkoopprijs ontvangt, betaalt de dropshipper hier wel voor. Dit is meestal een inkoop- of fabrieksprijs plus een commissie voor de leverancier.

De leverancier levert het product direct aan de consument, maar meestal onder de naam van de dropshipper. Hierdoor is de leverancier compleet onzichtbaar voor de consument: deze ziet enkel de naam van de dropshipper.

Altijd positieve cashflow

Hoewel een dropshipper in tegenstelling tot een affiliate marketeer, dus wel betaalt voor een product, doet hij of zij dit pas nadat de consument betaald heeft voor het product. In de praktijk betekent dit dus dat er nooit een negatieve cashflow zou moeten zijn: de consument betaalt bedrag € xx.xx voor het product en de dropshipper betaalt een lager bedrag aan de leverancier voor hetzelfde product.

Op deze manier is dropshipping in theorie vrij risicoloos, hoewel veel ondernemers actief adverteren en hier veel geld aan uitgeven voordat er inkomsten zijn.

Nadelen van dropshipping

Het lijkt op deze manier bijzonder lucratief om te dropshippen en dat kan het ook zijn, maar er zijn ook complicerende factoren aan deze vorm van ondernemen.

Advertentiekosten

Veel ondernemers steken actief geld in advertenties op Facebook of Google. Hoewel dit de winst enorm kan stuwen, is het maken van de juiste advertentie, gericht op juiste publiek op het juiste moment een kunst op zich. Gaat dit niet goed, dan zijn grote verliezen op korte termijn mogelijk.

Een dropshipper vinden

Het is over het algemeen vrij lastig om een goede leverancier voor dropshippen te vinden in de gewenste niche. Fabrikanten en groothandelaars staan erom bekend niet het meest vindbaar te zijn en bovendien niet altijd open te staan voor dropshipping.

Ergens is dit logisch, want anders zouden alle consumenten ook gebruik maken van deze partijen, gezien ze goedkoper zijn dan retailers. De toegevoegde waarde van de dropshipper is dat producten die wellicht moeilijk verkrijgbaar zijn (in het algemeen of voor een bepaalde prijs) zichtbaar worden gemaakt voor een groter publiek. Dit bewerkstelligen kan echter erg pittig zijn.

Aansprakelijkheid

Juridisch gezien is een dropshipper de verkoper. De dropshipper koopt het product en laat het direct verschepen naar de consument. Voor de consument is de dropshipper in principe de enige zichtbare partij en dus ook het aanspreekpunt. Dit vraagt dan ook om een klantenservice die klanten goed kan helpen. Dropshipping vergt daarom een meer professionele vorm van ondernemen dan affiliate marketing, waarbij vrijwel alles nog in handen is van de leverancier.

Ook is de dropshipper de partij die een retour ontvangt. Tenzij de fabrikant dit product terugneemt, is dit vaak een bron voor verlies. Ook moet er rekening gehouden worden met vereiste opslagruimte bij retours.

Wijze en duur van verscheping

Het verschepen van het product ligt in handen van de leverancier, maar de dropshipper wordt hierop aangesproken. Een leverancier die regelmatig verkeerd verscheept kan op deze wijze de reputatie van een dropshipper ernstig aantasten. Aziatische dropshipleveranciers staan er bekend om fouten te maken. Ook op dit punt is het dus belangrijk om erg goed naar de juiste leverancier te zoeken.

Tenslotte is ook de leverduur bij dropshipping over het algemeen net wat langer dan bij een gemiddelde webshop met eigen voorraad. Zeker wanneer er vanuit Azië verscheept wordt, kan dit enkele weken duren. Niet alle klanten zitten hierop te wachten. Bij dropshipping binnen Nederland is soms wel levering binnen 24 uur mogelijk.

Webshop met producten uit Azië

Of u nu een nieuwe webshop gaat starten of met een bestaande webshop producten gaat verkopen uit Azië, er zijn een aantal punten om rekening een te houden. Er gelden in Azië, bijvoorbeeld landen als China, andere regels als het gaat om productverkoop en de daarbij behorende in- en export. Het handelen zit in de mentaliteit van de Chinezen ingebakken en dat is niet gek, aangezien China de grootste exporteconomie van de wereld heeft. Heeft u een webshop met een aanbod waarvan de producten in China gemaakt (kunnen) worden, dan is het een goede keus om import vanuit China te overwegen.

Dropshipment China

China heeft veel ervaring met webshops in verschillende branches. Zij zijn ook voorloper als het gaat om dropshipment; een ontzettend handige, efficiënte manier om uw producten bij uw klanten te krijgen. Direct vanuit de leverancier verkoopt u uw producten aan bijvoorbeeld uw Nederlandse klanten. U heeft zelf weinig werk aan het verzenden en u kunt uw tijd aan andere belangrijke aspecten besteden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van uw webshop en werken aan uw vindbaarheid middels SEA en SEO.

Optimaliseren van uw webshop

Naast een goede vindbaarheid is het onderhoud en up-to-date houden van uw webshop erg van belang. Overigens hangt het allemaal samen. De vindbaarheid zal immers ook beter zijn wanneer de webshop van hoge kwaliteit is, up-to-date is en toegankelijk is voor zowel de bezoeker als Google. Op Webshop Informatie vindt u alle informatie die u nodig heeft als u een webshop wilt opstarten én er een succesvolle shop van wilt maken. Er zijn veel aspecten die voor de hand liggen, maar bij Webshop Informatie ziet u ook welke extra toepassingen ervoor zorgen dat u opvalt. Hierdoor kunt u uw concurrenten achter u laten. U wilt immers dat men uw webshop kiest.

Webshop starten in 3 stappen

Wilt u graag ondernemen en een webshop starten, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u in deze blog op weg.

Het idee

Het is een goed idee om met een webshop te starten; dat scheelt in eerste instantie natuurlijk op de huur van een pand. En daarbij kiezen klanten er zelf steeds vaker voor om online te winkelen in plaats van naar de winkel te gaan.

Het is belangrijk dat u goed weet wat u wilt verkopen op uw webshop als u net begint. Kiest u bijvoorbeeld voor een breed aanbod aan kleding of kiest u voor een niche zoals sieraden. Een goed ondernemingsplan is essentieel. Als u een goed plan heeft, dan is het zaak een goede webshop te bouwen. Er zijn bedrijven die daar goed in thuis zijn, maar u kunt zelf ook een webshop maken. Op het internet zijn veel handige tools te vinden die dat mogelijk maken.

Handel met Azië

Het product moet ook geproduceerd worden. Dit kan natuurlijk in Nederland, maar u kunt er ook voor kiezen om het product in Azië te produceren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en het product is meestal prima in orde. Ook zijn de verzendkosten van Azië naar Nederland minimaal, waardoor u goedkoper uit bent.

U kunt tevens voor dropshipping kiezen; een kostenbesparende methode waarbij u niet veel hoeft te investeren. Bij dropshipping gaat de bestelling van uw klant meteen door naar de leverancier of producent (in Azië), waarna de producten direct naar de klant worden gestuurd. U heeft daardoor minimale of zelfs geen voorraad nodig.

Gratis adverteren

Nadat alles is opgestart kan de webshop in bedrijf. De marketing van de webshop is daarbij erg belangrijk. De klant moet u natuurlijk wel kunnen vinden. U kunt daarbij denken aan search engine optimalisation (SEO), direct marketing en adverteren. En dat laatste kan zelfs kosteloos. Het is aan te raden om de webshop in te schrijven op nederlandinbedrijf.nl; daar kan de klant gericht zoeken op uw product en bedrijf. U kunt geheel gratis adverteren op deze website en de klant kan u daarna direct vinden.

Dropshipping

Wanneer u bezig bent met het starten van een webshop, of wanneer u al een eigen webwinkel heeft, is het zeker de moeite waard om u eens te verdiepen in dropshipping. Maar wat is dropshipping dan? Hoe vindt u dropshipping leveranciers? En waarom zouden zij zich aanbieden als dropshippers? Op dergelijke vragen vindt u hier het antwoord.

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat u, als webwinkelier, de bestellingen die via uw webshop binnenkomen direct doorplaatst naar de leverancier of producent. De leverancier zal er dan voor zorgen dat de bestelling bij uw klant terechtkomt, en dat u de inkoopfactuur toegestuurd krijgt. Dit betekent dus dat u zelf niet hoeft te investeren in een voorraad, waardoor u vrijwel geen risico loopt. Zeker voor startende webshops is dropshipping dus een uitkomst!

Het nadeel is wel dat wanneer u een webshop of basis van dropshipping runt, u vaak lagere marges heeft dan wanneer u een eigen voorraad inkoopt. De dropshipper zelf moet er immers ook op kunnen verdienen.

Dropshipping leveranciers zoeken

Als u toch echt voor dropshipping wilt kiezen, zult u op zoek moeten gaan naar dropshipping leveranciers. Uiteraard kunt u dan in Google zoeken op de naam van het gewenste product in combinatie met “dropshipper”. Wanneer u de wat meer gangbare producten wilt gaan verkopen, is het hoogstwaarschijnlijk niet moeilijk om zo geschikte dropshippers te vinden. Echter, indien u een specifiek product wilt aanbieden, zal dit wat lastiger zijn.

Om het u extra eenvoudig te maken, zijn er ook lijsten met dropshippers te koop op het internet. Mocht u zelf geen goede dropshipper vinden, dan is het aanschaffen van zo’n lijst wellicht een uitkomst.

Dropshipping leverancier worden: waarom?

Maar waarom zou een winkel zich als dropshipper aanbieden? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Door ook op basis van dropshipping te leveren, vergroot een webshop haar markt namelijk vrij sterk. Vanuit één webshop producten verkopen, is natuurlijk leuk, maar wanneer 100 anderen ook een webshop hebben met uw producten, begrijpt u natuurlijk wel dat u op die manier waarschijnlijk veel meer zult verkopen.