Dropshipping

Wanneer u bezig bent met het starten van een webshop, of wanneer u al een eigen webwinkel heeft, is het zeker de moeite waard om u eens te verdiepen in dropshipping. Maar wat is dropshipping dan? Hoe vindt u dropshipping leveranciers? En waarom zouden zij zich aanbieden als dropshippers? Op dergelijke vragen vindt u hier het antwoord.

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat u, als webwinkelier, de bestellingen die via uw webshop binnenkomen direct doorplaatst naar de leverancier of producent. De leverancier zal er dan voor zorgen dat de bestelling bij uw klant terechtkomt, en dat u de inkoopfactuur toegestuurd krijgt. Dit betekent dus dat u zelf niet hoeft te investeren in een voorraad, waardoor u vrijwel geen risico loopt. Zeker voor startende webshops is dropshipping dus een uitkomst!

Het nadeel is wel dat wanneer u een webshop of basis van dropshipping runt, u vaak lagere marges heeft dan wanneer u een eigen voorraad inkoopt. De dropshipper zelf moet er immers ook op kunnen verdienen.

Dropshipping leveranciers zoeken

Als u toch echt voor dropshipping wilt kiezen, zult u op zoek moeten gaan naar dropshipping leveranciers. Uiteraard kunt u dan in Google zoeken op de naam van het gewenste product in combinatie met “dropshipper”. Wanneer u de wat meer gangbare producten wilt gaan verkopen, is het hoogstwaarschijnlijk niet moeilijk om zo geschikte dropshippers te vinden. Echter, indien u een specifiek product wilt aanbieden, zal dit wat lastiger zijn.

Om het u extra eenvoudig te maken, zijn er ook lijsten met dropshippers te koop op het internet. Mocht u zelf geen goede dropshipper vinden, dan is het aanschaffen van zo’n lijst wellicht een uitkomst.

Dropshipping leverancier worden: waarom?

Maar waarom zou een winkel zich als dropshipper aanbieden? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Door ook op basis van dropshipping te leveren, vergroot een webshop haar markt namelijk vrij sterk. Vanuit één webshop producten verkopen, is natuurlijk leuk, maar wanneer 100 anderen ook een webshop hebben met uw producten, begrijpt u natuurlijk wel dat u op die manier waarschijnlijk veel meer zult verkopen.

One Thought on “Dropshipping

  1. Emiel on maart 19, 2015 at 2:59 pm said:

    Ik heb zelf een tijdje een webwinkel gehad waar ik gebruik maakte van een dropshipping leverancier. Naarmate ik groeide ben ik steeds meer zelf gaan inkopen en uit voorraad gaan leveren. Achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation